Tehnologija i vrijednost
-
Tehnologija i vrijednost

Tehnologija i vrijednost

HI-MUX/NOVI RASPORED ŠASIJE

Električna i elektronska arhitektura NOVOG STRALISA je potpuno redizajnirana, a nove elektronske jedinice su razvijene sa ciljem da podrže više funkcija uz optimizovane izvore.
Novi HI-MUX nudi poboljšanu pouzdanost, veću sposobnost upravljanja podacima i mogućnost za uvođenje funkcija nalik na one u kolima.
Mreža je dva puta brža za upravljanje velikom količinom podataka koje zahteva IVECO HI-CRUISE predvidljivi sistem zasnovan na GPS.

HI-MUX elektronske jedinice komuniciraju preko dve fizičke žice koristeći uobičajeni protokol. Njegova arhitektura je modularna, podeljena na dva dela radi bolje fleksibilnosti i servisiranja, a integrisana je u novi raspored sa crevima za pneumatiku, gorivo i AdBlue®.
Creva i kablovi su postavljeni paralelno duž šasije, urednim i pravim redosledom, koji olakšava servisiranje i popravke, što rezultira većom raspoloživošću.

HI-MUS and new chassis layout - New truck STRALIS XP IVECO

NOVA STAZA

Nova staza poboljšava kako funkcionalnost, tako i bezbednost. Ploče pokrivaju prolaz od jedne do druge strane i do nosača zadnjeg oslanjanja, bez izbočenih zavrtnjeva ili elemenata, što stvara bezbedno područje za rad rukovaoca.
Upotreba aluminijuma i nerđajućeg čelika osigurava otpornost na koroziju.

Catwalk - New truck STRALIS XP IVECO

SMANJENA MASA NOVOG ZADNJEG OSLANJANJA

Novo zadnje oslanjanje poboljšava trajanje i pouzdanost i smanjuje masu. Njegove komponente su redizajnirane tako da dostignu smanjenje mase od 45 kg dok istovremeno zadržavaju iste performanse.
Kompaktna veličina novog stabilizatora rezultira povećanim uglom rampe. Novo oslanjanje je takođe otpornije na koroziju.

New rear suspension - New truck STRALIS XP IVECO

NOVE FUNKCIJE NALIK NA ONE NA AUTOMOBILU

STRALIS uvodi nove funkcije nalik na one na automobilu da bi dalje unapredio funkcionalnost i lakoću korišćenja:
• LED svetla,
• novo centralno zaključavanje sa daljinskom kontrolom sa proverom spoljašnjih svetala,
• regulacija intenziteta unutrašnjeg osvetljenja,
• automatsko aktiviranje svetla za slučaj opasnosti kada dođe do iznenadnog usporavanja/kočenja.

Instrument tabla je takođe redizajnirana kao deo razvoja novog električnog i elektronskog sistema.
Meni za brzu pretragu za omogućavanje/onemogućavanje često korišćenih funkcija se može uključiti pomoću dugmeta integrisanog na upravljaču.