Istorija
-
Istorija

Istorija

IVECO: 40 godina izvrsnosti, 150 godina iskustva

IVECO slavi 40. rođendan - važan korak za veliku kompaniju koja je oblikovala istoriju globalnog komercijalnog transporta.

​Kompanija je pokrenula svoj izazov za tržište 1975. godine, kada je formirana iz Sindikata pet kompanija sa više od 150 godina iskustva u projektovanju i proizvodnji industrijskih vozila: Magirus Deutz-a, Fiat-a, Lancia-e, Unic-e i OM-a. Kroz investicije, saveze i međunarodna zajednička ulaganja, IVECO je zakoračio u najviše redove svetskih lidera u drumskom prevozu. Ovo znači postati grupacija koja ima dobar “know-how” , koja najbolje može izraziti tehnološke inovacije i dokazati se u smislu proizvodnje i poslovanja u najvažnijim industrijskim tržištima, kao i na tržištima u nastajanju.

Danas IVECO ima proizvodne pogone u Evropi, Kini, Australiji, Brazilu i Africi, te poslovne objekte u više od 160 zemalja.
Zahvaljujući kontinuiranim tehnološkim inovacijama, IVECO je postigao mnoge uspjehe tokom godina, a među njima i nagradu Međunarodni kamion godine 2013. sa Stralis-om i Međunarodni kombi godine2015. sa Daily-jem.

Četrdeset godina uspeha, 150 godina rada ruku pod ruku s kupcima, odlične performanse vozila koja su postala glavni protagonisti na putevima diljem sveta. Oni još uvek prenose poruku pouzdanosti, tehnoloških inovacija i održivog transporta.​