Visoko-efikasni motor
-
Visoko-efikasni motor

Visoko-efikasni motor

STRALIS nudi širok i dobro izbalansiran raspon motora za sve namene, koji imaju uređaje za uštedu goriva za posebne misije.

Ovaj raspon uključuje 3 zapremine i 9 nivoa snage u opsegu od 310 do 570 KS, koji pružaju vodeću snagu u klasi i raspodelu obrtnog momenta. Ovo klijentu pruža priliku za „usporavanje”:
• nudimo 11-litarske motore tamo gde najviše konkurenata nudi 13-litarske verzije,
• a naš prenosni odnos zadnje osovine od 2:47 omogućava najbolje performanse goriva neposredno iznad 1.100 obrtaja.

Naša posvećenost održivosti dovela nas je do toga da dalje unapredimo efikasnost motora, takođe povećavajući performanse na:
• maksimalni obrtni momenat na CURSOR 11 (+100 Nm na verziji od 420 KS i +50 Nm na 480 KS)
• i maksimalna snaga na CURSOR 13 (sada u ponudi od 510 i 570 KS).

 
PAMETNI EGR: VEĆA EFIKASNOST SAGOREVANJA

Optimizovano vreme ubrizgavanja dodatno povećava maksimalni pritisak cilindra i efikasnost goriva. Stvaranje NOx generisanje je smanjeno kroz blagu recirkulaciju izduvnih gasova u određenim opsezima opterećenja motora.
Pametni EGR omogućava ekonomičnost goriva, a nije uređaj za kontrolu emisija: smanjuje potrošnju na misijama sa velikim rastojanjem, dok pruža sve prednosti HI-SCR sistema.

PAMETNA OPREMA MOTORA

Pametna oprema motora sprečava gubitak energije kada njen rad nije neophodan:
• kompresor kvačila i jedinica za obradu vazduha
• alternator za obnovu energije i pametno praćenje akumulatora
• pumpa upravljača promenljivog protoka.


SPREČAVANJE PRAZNOG HODA

Ova nova karakteristika sprečava duge periode praznog hoda. Sistem automatski isključuje motor nakon prethodno određenog vremena kada se stvore potrebni uslovi.

SMANJENJE TRENJA

Mnoge komponente su redizajnirane tako da smanje trenje motora: klip je ponovo profilisan, i postavljeni su klipni prstenovi sa manjim tangencijalnim opterećenjem. Upravljanje temperaturom ulja je takođe unapređeno kako bi se izbeglo pregrevanje i nepotrebna potrošnja energije.