Održivost
-
Održivost

Održivost

Prirodno rešenje za životnu sredinu

IVECO nastavlja da razvija svoj alternativni asortiman goriva uz novi Eurocargo Natural Power CNG - komprimovani prirodni gas.

Lider od 1995, sa ukupno 13.000 prodatih vozila u Evropi, IVECO je jedini proizvođač koji nudi celu postavu CNG vozila za prevoz ljudi i tereta. Laka, srednja i teška teretna vozila sa minimalnim uticajem na životnu sredinu, koja sada predstavljaju nove standarde u održivosti.

CNG je najekološkije gorivo dostupno na tržištu: jedina prava alternativa automobilskom dizel gorivu, sa 3500 CNG distributivnih centara aktivnih u Evropi.

IVECO CNG emisije motora odlikuje smanjeni NOx, potpuno odsustvo jedinjenja olova i aromatičnih ugljovodonika i 95% manje čestica u poređenju sa dizelom. Ovaj ekološki učinak već je bolji od Euro VI standarda, faze B + C.

Uz CNG koji košta nešto manje od dizela u celoj Evropi, kupci mogu da uštede i do 25%.

Novi Eurocargo Natural Power dostupan je u verzijama od 11 do 16 t, sa motorom sa šest cilindara koji nudi povećani obrtni momenat od 750 Nm i povećanu izlaznu snagu od 204 Hp, uparenu sa manuelnim menjačem sa 9 brzina ili sa automatskim menjačem sa konvertorom obrtnog momenta. Karakteristike vozila i kapacitet transporta identični su kao kod dizel verzija: cilindri su postavljeni uz bočne strane tako da ne zauzimaju teretni prostor. Maksimalni domet 400 km.

Novi Eurocargo Natural Power je naročito pogodan za veće gradove – zahvaljujući niskim emisijama dozvoljeno ga je voziti u zonama ograničenog saobraćaja, a njegov tihi rad (5 dB tiši od dizela) čini ga idealnim za noćni rad.