Performanse
-
Performanse

Performanse

Veća fleksibilnost, manja potrošnja

Novi Eurocargo je dostupan sa dva nova 160 i 190 HP motora sa četiri cilindra specijalno dizajnirana za gradske poslove . Obrtni momenat i izlazna snaga su optimizovani tako da odgovaraju tipičnim operativnim uslovima gradskih zadataka. Zahvaljujući novim klipovima, novim ubrizgačima, i bržem odgovoru novog turbopunjača, stepen kompresije je porastao od 17:1 do 18:I, poboljšavajući izlazni obrtni momenat preko 1200 obrtaja u minutu za otprilike 8%. Dva motora sada dostižu obrtne momente od 680 Nm (za motor od 160 Hp) i 700 Nm (za motor od 190 Hp), pri čemu najveću snagu dostižu na 2200 obrtaja u minutu umesto na 2500 obrtaja u minutu.

Sve ovo pomaže da se značajno smanji potrošnja u gradskoj vožnji i prilikom ubrzavanja.

Motori u novom Eurocargo kamionu su dizel motori Tector 5 sa četiri cilindra i 4,5 litra i Tector 7 sa šest cilindara i 6,7-litara. Asortiman obuhvata sedam nivoa snage od 160 do 320 Hp, sa maksimalnim obrtnim momentom od 1100 Nm, dopunjenim CNG motorom čiji obrtni momenat isporučuje 750 Nm i ima 204 Hp.

Ovi motori su upareni sa manuelnim menjačima, sa 6 ili 9 brzina, ili automatizovanim menjačima sa 6 ili 12 brzina, ili automatskim menjačima sa konvertorom obrtnog momenta.

Ekskluzivni IVECO HI-SCR sistem za naknadni tretman je lagan i efikasan, i eliminiše pauze za regeneraciju u poređenju sa konkurentskim vozilima opremljenim EGR+SCR rešenjem.

Regeneracija filtera za čestice dizela (DPF) je pasivna , kontinuirana i njom potpuno automatski upravlja vozilo : to znači da se ne zahteva nikakva akcija vozača, nema potrebe da se prave periodična tehnička zaustavljanja, a komponente nisu podložne udaru toplote, što sve povećava pouzdanost delova.