Motor na gas
-
Motor na gas

Motor na gas

SNAGA NAJBOLJA U KLASI

Novi Cursor 9 motor na prirodni gas

Naš cilj uz STRALIS NP je bio da stvorimo nešto potpuno novo: kamion na gas za dugolinijski transport. U tom cilju, razvili smo pogon na prirodni gas sa najboljim performansama do sada za komercijalni transport i primenu.
Novi CURSOR 9 Euro 6 motor, radne zapremine 8,7 litara, poboljšanim procesom sagorevanja i optimizovanom težinom, nudi najbolju efikasnost goriva u dugolinijskim misijama.

Njegove brizgaljke za gas nove generacije, vod za gorivo i klipovi su dizajnirani tako da isporučuju najveću izlaznu snagu i obrtni moment. Potpuno novi uzdužni 3-delni katalizator doprinosi slaganju sa strožim ograničenjima emisija, dok istovremeno obezbeđuje nizak nivo buke i ostavlja dovoljno prostora za povećanje kapaciteta rezervoara za gorivo.

PERFORMANSE KAO KOD DIZEL MOTORA

CURSOR 9 je prvi motor te vrste koji isporučuje izlaznu snagu i obrtni momenat jednak ili veći onima kod dizel motora iste veličine. CURSOR 9 pomera granice u svojoj kategoriji sa:
• 18 % više snage od svojih direktnih konkurenata,
• najboljom u klasi paletom dostupne snage,
• i najboljim u klasi odnosom težina-snaga.

Nova funkcija „tihi režim od 72 dB(A)” čini ovaj motor savršenim za rad u gradu i noćnu dostavu. Intervali promene ulja su povećani na 75.000 km, a posebne komponente za gas su izmenjene tako da troškove održavanja svedu na minimum.

 
NIZAK NIVO CO2 I JOŠ NIŽI NIVO ZAGAĐIVAČA VAZDUHA

Centrifugalni filter uljnih para obezbeđuje dugotrajno i efikasno odvajanje ulja kako bi se osigurala izuzetno niska emisija PM i to bez filtera čestica na izduvu.